Lažna dojava o bombi u smederevskoj Gimnaziji – identifikovan počinilac

SMEDEREVO, 21. februar 2024 – Oko 13 i 15 dežurna služba smederevske Policijske uprave je telefonom obaveštena da je u zgradi Gimnazije postavljena bomba. Ovakve anonimne dojave, nažalost, više kod nas nisu retkost, ali mora odmah da se reaguje, pa su tako vrlo brzo na lice mesta su stigli policijski službenici, pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice i hitna pomoć. Učenici i profesori su bezbedno napustili zgradu u pratnji policajaca.

Izvršen je kontradiverzioni pregled, koji je, zbog veličine objekta i broja prostorija morao da potraje. Kada je, oko 14 i 20 utvrđeno da nema naprave koja bi mogla da izazove eksploziju, krenulo se u potragu za „pozivarom“, onim koji je celu stvar pokrenuo.

Ispostavilo se, kako je portalu Podunavlje.info potvrđeno u smederevskoj Policijskoj upravi, da je, po svemu sudeći, počinilac učenik ove škole, koji je trebalo da nastavu pohađa u drugoj smeni. Nezvanično, policija je relativno brzo bila na njegovoj kućnoj adresi.

Zbog nemilog događaja, saobraćaj u blizini škole je bio delimično obustavljen, zatvoren deo ulice ispred samog ulaza u Gimnaziju, da bi nešto pre 14 i 30 bio ponovo normalno uspostavljen.

Foto: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!